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アイテム
Aminodextranに関する研究 (Ⅲ). Aminodextranの改良合成とその高分子的挙動
https://doi.org/10.51095/kiyo.16.03
https://doi.org/10.51095/kiyo.16.0363742e2a-3765-4e9f-9964-d63423b69ebd
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||||||||||
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公開日 | 2023-02-03 | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | Aminodextranに関する研究 (Ⅲ). Aminodextranの改良合成とその高分子的挙動 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||||||||||
タイトル | Studies on Aminodextran (Ⅲ). The Modified Formation and the Polymeric Property of Aminodextran | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||||||||||
主題 | Aminodextran | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||||||||||
ID登録 | ||||||||||||||||||||||||
ID登録 | 10.51095/kiyo.16.03 | |||||||||||||||||||||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||||||||||||||||||||
著者 |
三好, 康之
× 三好, 康之
× 前川, 一之
× 食物栄養学科食品衛生学研究室
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抄録 | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | Aminodextran was newly formed by reducing nitro groups of nitrodextran with the aid of Birch reaction in reasonable yield. According to the colloidal titration or 2, 4-dinitrophenylation, it has become apparent that the content of total amino groups of newly formed aminodextran was about two times that of aminodextran reduced by lithium aluminium hydride. The total amount of the glucose linkage resistant aginst periodate oxidation of Dextran T-70 agreed well with the culculated ones from the total sugar of nitrodextran hydrolyzed enzymaticalley by dextranase (3,2,1,11). with the method of colloidal titration, the equivalent molecular weight per amino group of aminodextran was cuculated as 576. | |||||||||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 広島文教女子大学紀要 en : Bulletin of Hiroshima Bunkyo Women's University 巻 16, p. 109-115, 発行日 1981-12-05 |
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出版者 | ||||||||||||||||||||||||
出版者 | 広島文教女子大学 : 広島文教女子大学短期大学部 | |||||||||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | 0389858X | |||||||||||||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||||||||||
収録物識別子 | AN00213880 | |||||||||||||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||||||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||||||||||
日本十進分類法 | ||||||||||||||||||||||||
主題Scheme | NDC | |||||||||||||||||||||||
主題 | 490 |